مراحل غلبه بر آسیبهای روحی-روانی از طریق داستان مریم سلاماللهعلیها در کتاب دکتر فوزیه بنت صالح بن محمد الخلیفی
کاتب: دکتر أسامه زیدان
- ايمان و توکل بر خدا: هنگامیكه فرشتگان او را بشارت دادند كه عيسی عليهالسلام را به دنيا خواهد آورد هرچند كه ازدواج نكرده باشد، ايمان و توکلش به خداوند راسخ و قوی بود. ایمان به قضا و قدر الهی اولین قدم برای مقابله با آسیب است.
- تسلیم قضاوقدر شدن: مریم سلاماللهعلیها با وجود باکره بودن، وقتی به او مژدهی ولادت فرزند داده شد، تسلیم امر خداوند میشود. این امر، اهمیت پذیرش چیزهایی که خارج از اختیار ماست را به ما میآموزد.
- انزوای موقت: مریم سلاماللهعلیها برای رفع فشار روانی و بازیابی قوای خود به دوریگزینی زیر تنهی درخت خرما متوسل شد که نشاندهندهی اهمیت دوری موقت از عوامل استرسزا است.
- صبر خالصانه: صبور بودن و توسل به خداوند در مواجهه با بحرانها همان کاری است که مریم سلاماللهعلیها در هنگام مواجهه با مشکلات انجام داد.
- خارجشدن از چرخهی غم و اندوه: تمرکز بر نعمتها و دوری از افکار منفی، بخشی از رویارویی مریم سلاماللهعلیها با آسیب روحی بود.
- یادآوری نعمتهای خداوند: یادآوری مداوم نعمتها به ما کمک میکند بر احساسات منفی غلبه کنیم و امیدوار باشیم.
- قوی ماندن و تسلیم نشدن: اجازه ندهید که ضعف بر شما غلبه کند، این نیز بخشی از تجربهی مریم سلاماللهعلیها در مقابله با بحران بود.
- یاریگرفتن از سکوت و تفویض امر به خدا: سکوت حکیمانه. و تفویض امر به خداوند، راهبرد مریم در هنگام مواجهه با اتهامات بود.
- بهبودی سریع: مریم سلاماللهعلیها فوراً به خود آمد و بر چیزی که میتوانست او را در غم و اندوه دائمی بیاندازد غلبه یافت.
- همراه با سختی آسانی است: اعتقاد به اینکه هر سختی، آسودگی به همراه دارد، برای مریم سلاماللهعلیها نقطه قوت مهمی بود.
- ارتباط عاقلانه با مردم: هنگامیکه مریم سلاماللهعلیها با قوم خود روبرو شد، فقط به عیسی علیهالسلام اشاره کرد تا به جای او سخن بگوید. برقراری ارتباط عاقلانه و بدون تشدید با دیگران به کاهش شدت درگیریها کمک میکند.
- نگریستن به آینده با خوشبینی: مریم سلاماللهعلیها با مشکلات زیادی مواجه شد، اما امید خود نسبت به رحمت و حمایت خداوند را از دست نداد. خوشبینی به آینده به شما کمک میکند تا نفس تازهای بکشید و به جلو حرکت کنید.