پاسخ به شبهه در مورد علمای دینی (1)

پاسخ به شبهه در مورد علمای دینی (1)

به قلم: ع. دشتی بلوچ

متن شبهه: مُلّاها در هردینی که باشند، ابتدا دنیای مردم را جهنم می کنند و سپس وعده ی بهشت را به همان مردم می فروشند. هیچ تجارتی پر سود تر از این نیست که کالایی خیالی را به مردم بفروشی که زمان تحویل آن پس از مرگ مشتری است. در هرکجای دنیا که باشید، با مقایسه دستان روحانیون و کارگران به راحتی متوجه می شوید!

 بررسی شُبهه:

1 مُلاّها در هر دینی که باشند: در هر دینی مُلاّ وجود ندارد، اصطلاح مُلّا یک اصطلاح اسلامی است و بر گرفته از مولوی، مولانا، و یا پیشوا و عالِم می باشد که بمعنای رهبر دینی -اسلامی- نیز است. بنابر این فقط علما و دانشمندان مسلمان را اصطلاحاً مُلاّ می گویند. پس؛ اینکه بگوییم در هر دینی ملا وجود دارد جمله ای کاملا اشتباه است. البته اگر از اصطلاحات هر دین استفاده نماییم درست می شود، یعنی اگر منظور ما تمام دین ها هستند، پس باید از تمام اصطلاحات آن ادیان استفاده نماییم. مثلا بگوییم؛

ــ ملاها(علمای مسلمان)

ــ پاپ و کشیش ها(علمای مسیحیت)

ــ خاخام ها(علمای یهود)

ــ راهبان(علمای بودائیسم و هندوئیسم)

خب، تا اینجا دانستیم که ملاها چه کسانی و از چه دین و عقیده ای هستند، و از آنجایی که این متن خطاب به ملاها(یعنی علمای مسلمان) نوشته شده، ما هم بعنوان یک مسلمان، سایر جملات را از فیلتر اسلام می گذرانیم و بررسی می نماییم تا ببینیم ماجرا از چه قرار است.

2 ابتدا دنیای مردم را جهنم می کنند: در هیچ نصّی از نصوص قرآن و احادیث نیامده که دنیای مردم را جهنم سازید، و بلکه بشدت در نکوهش افرادی که حقوق مردم را ضایع می کنند صحبت شده و آیات و احادیث در این رابطه بی شمارند. تا جاییکه اگر یک مُلّا یا هر مسلمانِ دیگری، تمام روزها را روزه گرفته و جهاد بکند، و تمام شب ها را در عبادت و دعوت بگذراند، اما اگر حقوق مردم را ضایع نماید، این نماز و عبادت به صورت وی زده خواهند شد و همین ضایع کردنِ حقوق مردم کافیست تا این فرد را به قعر جهنم بیندازند!

3 و سپس وعده ی بهشت را   به همان مردم می فروشند!: اولاً وعده ی بهشت را خداوند تعالی داده هست، و علمای مسلمان صرفا آنچه که از قرآن و حدیث می دانند نقل می کنند. هرکس که کارهای بهشتی انجام دهد(آنطور که خدا و رسول صلی الله علیه وسلم فرموده اند) قطعا جایگاهش در بهشت خواهد بود، و هر فردی کارهای ناشایستی انجام دهد، نتیجه ی اعمال خود را مشاهده خواهد کرد، چه ملا باشد و چه غیر ملا، چه سردار زاده باشد و چه پیامبر زاده! در عدالت الهی بین افراد هیچ فرق و تفاوتی وجود ندارد.

4 هیچ تجارتی پر سودتر از این نیست که کالایی خیالی را به مردم بفروشی: همانطور که پیش تر عرض نمودیم، بهشت و جهنم  در دست مردم نیز نیستند که بخواهند آن را بفروشند یا بخرند! همچنین؛ بهشت کالا نیست که بخواهیم بگوییم خیالی هست و یا غیر خیالی. اگر منظور از خیالی بودن اینست که ما با چشمان خود آن را نمی توانیم بینیم پس درست است، زیرا بهشت از غیبیات بوده و انسان در این دنیا نمی تواند آن را ببیند، همانطور که بسیاری از چیزهای دیگر حتی چیزهایی که در این دنیا هستند را نمی بیند. ولیکن اگر منظور از خیالی بودن اینست که اصلا بهشت و جهنمی وجود ندارد، پس باید مطرح کننده ی این ادعا، جهت اثبات ادعای خود دلایل محکمه پسند را عرضه نماید تا ما نیز وارد گفتگو شویم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *