استفاده از عطرهای حاوی الکل چه حکمی دارد؟!

 استفاده از عطرهای حاوی الکل چه حکمی دارد؟!

ارائه دهنده: مولوی نذیر احمد بلوچ

استفاده از عطرهای حاوی الکل امری است که معاصرین در مورد حرام و یا جایز بودن آن اختلاف نظر دارند، که منشاء اختلاف نظرشان در این مسئله، به دلیل نجاست شراب (خمر) بوده است و اینکه آنها الکل را شاخه‌ای از آن می‌دانند.

اما آنچه که برای ما واضح شده این است که با وجود اینکه، قول نجس بودن شراب (خمر) الله اعلم، قول مذاهب چهارگانه و جمهور فقیهان گذشته و معاصر -رحمهم الله- می‌باشد، اما این مقایسه و قیاس الکل بر شراب قیاسی مع الفارق است، زیرا این الکلی که در حال حاضر به اسانس عطرهای غلیظ اضافه می‌شود، شرابی نیست که الله و رسولش -صلی الله علیه و سلم-‌آن را حرام و نجس توصیف کرده‌اند.

به دو دلیل الکل به اسانس عطرها اضافه می‌شود:

اول: تبخیر و ذوب روغن های عطری موجود در عطر 

و دوم: سرعت انتشار رائحه آن است، زیرا درجه  تبخیر الکل نسبت به درجه تبخیر سایر مایعات کمتر است.

همچنین الکل یک ماده شیمیایی و صنعتی است که اگر فردی آن را بنوشد سبب مسمومیت و چه بسا مرگ شخص می‌شود، بر خلاف شراب که منجر به مستی، و هیجان می‌شود.

همانا از پیامبر -صلی الله علیه و سلم- روایت شده است که فرموده‌اند: هر آنچه که سبب مستی زیاد شود پس استعمال کم آن نیز حرام است.

اما این نوع از الکل سبب مستی نمی‌شود بلکه سبب درد و مرگ شخص می‌شود.

همچنین الکل شراب نیست، بلکه بخشی از اجزای تشکیل دهنده آن است و ماده الکلی که باعث مستی می‌شود و یکی از اجزای شراب است در طبیعت در بسیاری از غذا ها و میوه هایی که خداوند متعال استعمال آن را مباح دانسته، مانند انگور، سیب، خرما و… یافت می‌شود که طبق اجماع مسلمانان حلال هستند.

بنابراین با توجه به آنچه که برای ما روشن شده، استفاده از عطرهایی که حاوی الکل می‌باشد، ان شاء الله جایز است و بر افرادی که قول دیگری را ترجیح می‌دهند لازم نیست، منکر موافقین این قول باشند و یا نسبت به آنان سخت بگیرند و خشمگین شوند زيرا اين مسئله از جمله مسائل فقهی است که احتمال اختلاف در آن وجود دارد. والله تعالی اعلم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *