آیا هر دختر و زن مومنی برای ازدواج مناسب است؟

آیا هر دختر و زن مومنی برای ازدواج مناسب است؟

کاتب: ماهدیم بلوچ

رسول الله صلی الله علیه وسلم بزرگترین معیار برای انتخاب زن را ایمان دار بودن او معرفی کرده است و ایماندار بودن یعنی بدون چک و چانه زدن با دستورات و راهنمایی های الله و رسولش صلی الله علیه وسلم تسلیم تمام آنچا شدن که بر محمد صلی الله علیه وسلم نازل شده، چه آنچه در قرآن است و چه آنچه در احادیث صحیح رسول الله صلی الله علیه وسلم است که مجموعا ” العلم” هستند و هر چه در برابر اینها باشد ” جهل” است.

پس پایبندی به بعضی از اجزای ایمان و عبادت مسأله‌ای جدا از صلاحیت برای همسری‌ست؛ گاهی می‌بینیم ایمان یک زن موجب افزایش بعضی از عبادات او می‌شود اما در ارتباط با همسرش این چنین نیست، چه زنان شب‌زنده‌دار و روزه‌داری که همسر خود را مورد اذیت قرار می‌دهند و ناسپاسی می‌کنند!

بر همین اساس قرآن کریم صلاحیت همسرداری از طرف زنان را در ضمن دو قاعده برای ما بیان نموده است، زنان صالح کسانی هستند که دو ویژگی‌ ذیل را داشته باشند:

۱- قانتات (یعنی زنان فرمانبردار)

۲- حافظات للغیب (زنانی که اسرار و حقوق شوهران خود را در غیبت آنان حفظ می‌کنند، مثل حفظ ناموس و پاکدامنی خودشان و محافظت از آبرو و شخصیت شوهرشان و محافظت از سایر امور خانواده که مرد قیم و صاحب امر آن است)

پس در نتیجه:

۱. فرمانبرداری

۲. محافظت از اسرار و حقوق شوهر

دو معیار صلاحیت برای ازدواج است و به همین سبب در حدیثی پیامبر ﷺ حق الله و حق همسر را به هم مرتبط فرموده‌اند: «لاَ تُؤَدِّي اَلْمَرْأَةُ حَقَّ ربها حَتَّى تُؤَدِّيَ حَقَّ زَوْجِهَا.» (زن تا زمانى كه حق شوهرش را ادا نكند، حق پروردگارش را ادا نكرده است.)

این دو حق یکی نیستند، پس امکان دارد زنی متدین و عابده حق الله را ادا کند ولی این مهم ضرورتا بیانگر ادای حق همسرش نیست.

به همین دلیل پیامبر ﷺ زنان صحابی را از ناسپاسی برحذر داشتند تا آنانی که پایین‌تر از زنان صحابی هستند همیشه از چنین گناه کبیره‌ای که موجب عذاب جهنم می‌شود، برحذر باشند.

همچنین این حدیث بیانگر قاعده‌ای بزرگ است: رفتار نیک و معاشرت نیکوی زنان با همسرانشان همتراز با حج، جهاد و دیگر عبادات بزرگ است.

ای جوان مومن، در انتخاب همسرت این دو معیار را رعایت کن تا در زندگی ات دچار معضلات ریز و درشت نشوی.

ای مرد مومن، نگاه کن بر اساس این دو معیار زنت را انتخاب کرده ای؟ دو معیاری که از اجزای ایمان به آنچه هستند که بر محمد صلی الله علیه و سلم نازل شده است.

ای مرد مومن، اگر تاکنون نسبت به این بنیان تشکیل خانواده غافل بوده ای و زنت هم نسبت به این وظایف مهم ناآگاه بوده و مشکلاتی را به خاطر این غفلت و ناآگاهی تحمل کرده ای از این به بعد با آموزش صحیح این دو مورد دست به اصلاح بزن.

تنها درمان، اسلام است اسلام است اسلام است، پس دنبال چیزی غیر از اسلام نگرد که گمراهی و شرک است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *