شما به فرزندان خود چه می‌آموزید؟

شما به فرزندان خود چه می‌آموزید؟

به قلم: احسان‌ الفقیه
ترجمه: فریبا

صلاح‌الدین ایوبی در نخستین سال‌های کودکی و در دهه‌ی دوم و سوم جوانی خود با فضایل و صفات نیک تربیت شد و از طریق همنشینی با امیران و فرماندهان، عادات اصیل، مهارت نظامی، غیرت اسلامی و شجاعت جسمی و اخلاقی را کسب نمود، و این همین امر او را در زمره‌ی شخصیت‌های برجسته‌ای قرار داد که جهان را به لرزه درآورد و به ایجاد دوران مهمی از تاریخ بزرگ اسلامی واداشت.

صلاح‌الدین راه جلال و عزت را در پیش گرفت، جنگجوی ماهری شد و بر جنگ و جهاد تربیت شد و نیز به سیاست و اداره‌ی امور پرداخت، چنان‌که شاعر می‌گوید:

«پسر نوجوان در میان ما به همان شیوه‌ای که پدرش به او آموخته بزرگ می‌شود».

در مدتی که پس از تسلط نورالدین زنگی در دمشق گذراند، شخصیت منحصر به فرد صلاح‌الدین نمود پیدا کرد و مورد احترام و قدردانی قرار گرفت، بلکه از احترام و منزلت خودِ فرزند حاکم دمشق نیز برخوردار بود. او به‌عنوان جوانی آرام، مؤدب، متدین که در آتش غیرت برای اسلام و مسلمین می‌سوخت و با اخلاقیاتی که توسط نورالدین در وجود او نقش بسته بود و جایگاه و منزلت خاصى برای او قائل بود در برابر مردم ظاهر شد.

شما امروز به فرزندان خود چه می‌آموزید؟

پسرم در مدرسه موفق باش و نمرات بالا بگیر تا بتوانی وارد دانشگاه معتبری شوی و شغلی پیدا کنی که درآمد خوبی‌ داشته باشد، خانه بسازی، ماشین بخری، ازدواج کنی و بچه‌دار شوی، که این‌ها مایه‌ی خوشبختی هستند!

شما آن‌ها را فریب داده‌اید که فکر کنند معنای واقعی زندگی حول محور مسافرت، برند، رستوران‌ و هتل‌ می‌چرخد ​​و اگر بیمار شوید، کاری کنید که آن‌ها احساس ظلم و بی‌عدالتی کنند زیرا نمی‌توانید در خارج از کشور درمان شوید و اگر پولی برای گشت‌‌وگذار نداشته باشید، آن را از بحران‌های زندگی خود بدانید.

گویا اصل بر این است که داروی خود را در آزمایشگاه غریبه‌ها جستجو کنید و جز در بوستان‌های آن‌ها آرام نمی‌گیرید؟!

آیا در روح فرزندان خود کاشته‌اید که موفقیت شما در پزشکی، مهندسی، فیزیک، روانشناسی و سایر علوم، بخشی از انقلاب أمت و کشورهای مسلمان است؟! یا دغدغه‌ی شما ایجاد تصویری از ثروت و تأثیرات آن در ذهنیت فرزندانتان است که در ذهن خودِ شما هم نقش بسته است؟

آیا حقیقت را فراموش کرده‌اید که چرا پروردگارتان شما را آفریده و رسالت‌تان در روی زمین چیست و چه سرنوشتی پیش رو دارید؟‌‌

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *