
چه در دارالاسلام ایران کارمندی یا … دلیلی برای عهد شکنی وجود ندارد
کاتب: مولوی نذیر احمد بلوچ
عده ای خیال می کنند زمانی که گفته شد این مال متعلق به حکومت است یعنی غنیمتی است که دستشان افتاده و دنبال کوچکترین فرصتی هستند آنرا به شیوه های مختلفی تصاحب کنند.
واقعیت این است که ما در دارالاسلام زندگی می کنیم و شخصی که در منصبی یا اداره ای استخدام شده است بر اسا قوانین حاکم بر آن اداره و موسسه و مکان، به حاکمیت عهد داده است که بر اساس این موارد عمل کند و عهد شکنی نکند.
کسی که در مسئولیتش دچار عهد شکنی می شود هم در دنیا و هم درقیامت به عنوان یک مجرم به او نگاه می شود نه آنچه که جاهلین به عنوان «زرنگی» از آن نام برند.
علاوه بر این که عهد شکن بخاطر نقض پیمان دچار گناهان متعدد دیگری می شود، درنصوص شرع برایش عقوبت و گناه و جزای مشخصی نیز معرفی گشته است، همانطوریکه امام شمس الدين الذهبي . در كتاب الكبائر آن را بعنوان گناه کبیره بیان کرده است.
عبدالله بن عمر رضى الله عنه، از رسول الله صلى الله علیه وسلم روایت می کند که ایشان فرمودند: إنَّ الغادِرَ يَنْصِبُ اللَّهُ له لِواءً يَومَ القِيامَةِ، فيُقالُ: ألا هذِه غَدْرَةُ فُلانٍ. ” ، برای هر عهد شکنی فردای قیامت پرچمی است که گفته خواهد شد؛ این عهد شکنی فلانی است. روایت مسلم وبخاری )
ابن بطال میفرماید: ” وهذه مبالغة في العقوبة وشدة الشهرة والفضيحة ” این حدیث بزرگی عقوبت و عذاب شخص عهد شکن و شدت بی آبرو و مفتضح شدن آن شخص را بیان می کند. شرح بخاری}
علاوه بر آن که عهد شکنی یک گناه کبیره است و مستحق عذاب و عقاب و سرزنش می گردد، سبب مفتضح شدن صاحبش و بی آبرو شدن او نیز می گردد، یعنی بین تمام مردم اون زبان زد خواهد شد
چه سرافکندگی و خجالت زدگی و بی آبرویی و شرمساری برای عهد شکن به بار خواهد آمد آن موقع که بین تمام مردم به عهدشکنی مشهور گشته و در صحرای قیامت جلوی انبیا و مرسلین و مسلمین و باقی مردم با انگشت نشان داده شود و گفته شود؛ (هذه غدرة فلان) این فلان عهدشکن است!!
ای برادر من کمی بیاندیش و بر حذر باش که الله چه می فرماید: أَوْفُوا بِالْعَهْدِ ۖ إِنَّ الْعَهْدَ كَانَ مَسْئُولًا (اسراء/34) و به عهد و پیمان خود باید وفا کنید که البته (در قیامت) از عهد و پیمان سؤال خواهد شد.
پس شیاطین و مجرمان تو را فریب ندهند چون فلانی و فلانی اختلاس کرد و فلان همکار چنین کرد و… پس این جرم برای منم اشکالی ندارد. نه، جرم جرم است و برای همه اشکال دارد و هر کسی کارنامه ی خودش را می نویسد و هر کسی به تنهایی تنها پاسخگوی اعمال خودش است.
ای برادرم همچنین مواظب باش در کنار شیطان، دجالانی که با نصوص شرعی بازی می کنند تو را فریب ندهند. الله تو را با این معلمی، با این کارمندی، با این منصبی که در دارالاسلام داری آزمایش می کند. مواظب باش از امتحان الله پیروز بیرون بیایی و نگاه کن در کارنامه ات چه می نویسی.